header.png

Hockey Extra

Onder de naam Hockey Extra biedt Hockeyclub Blerick zowel het G-hockey als het E- en H-hockey aan.

Bij het aanleren van de hockeyvaardigheden moet het accent niet liggen op de beperking, maar juist op dat wat wel binnen de mogelijkheden ligt. In principe wordt uitgegaan van de normale regels, technieken en tactieken. Deze worden, indien nodig, aangepast aan de individuele mogelijkheden en behoeften van de spelers.

Doelstelling van Hockeyclub Blerick:
        “hockey is voor iedereen!”

Niemand buitenspel. De KNHB wil ook mensen met een beperking het plezier van het hockey laten beleven. Daarbij wil de bond een bijdrage leveren aan de integratie van gehandicapte sporters binnen de reguliere sportverenigingen. Er wordt geleerd om actief te worden en te bewegen, samen te spelen, spel en spelregels te leren, weten wat het betekent om te winnen of te verliezen.

Wat is G-hockey?
G-hockey = hockey voor mensen die niet mee kunnen komen met leeftijdsgenootjes binnen een regulier hockeyteam.

Op woensdagavond (van 19.00 tot 20.00 uur) leren zij, onder leiding van enkele trainers, de regels, technieken en tactieken van het hockey aan. Verder wordt er, bij voldoende leden, deelgenomen aan een competitie, waarbij er zo’n 5 keer per jaar op zaterdagmorgen wedstrijden worden gespeeld.

Wat is rolstoelhockey?
E-hockey wordt gespeeld door mensen die in het dagelijkse leven afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel en/of fysiek niet in staat zijn aan H-hockey deel te nemen. E-hockey is praktisch de enige sport waar sporters in een elektrische rolstoel in teamverband aan deel kunnen nemen.
Vanaf september 2009 biedt Hockeyclub Blerick ook rolstoelhockey aan voor personen vanaf 12 jaar.

Aan H-hockey kan iedereen deelnemen; zowel mensen met als zonder handicap, een uitstekende gelegenheid voor sportieve integratie dus.
De trainingen o.l.v. een geschoolde trainer vinden plaats op woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur in een zaal van de Health & Racket Club aan de Heijmansstraat 101 in de Boekend.

Hockey Extra heeft ook een eigen site met nog meer informatie.

28juni HCB Kamp 2019 12:00 - 00:00
29juni HCB Kamp 2019 00:15 - 00:00