header.png

MC4 zaalkampioen

2 maart 2020
Na een leuke en op meerdere punten pittige competitie zijn we afgelopen zaterdag kampioen geworden. We moesten en zouden die dag twee wedstrijden winnen om kampioen te worden. De meiden waren vooraf redelijk gespannen, maar dat hebben ze in de eerste wedstrijd helemaal van zich afgespeeld. De eerste wedstrijd was vrij makkelijk en die wonnen we dan ook met 13-1 van Peel en Maas. Onder meer door onze ras verdedigster Floor zij maakte vier goals.
Maar de tweede wedstrijd was een heel ander verhaal.  Eindhoven was onze tegenstander. Op het oog zag de tegenstander eruit alsof ze van de B kwamen. Grote meiden met op het oog aardig wat fysiek overwicht. Maar schijn kan zoals zo vaak bedriegen. Het ging lang gelijk op, totdat Mare de 1-0 scoorde. De druk was van de ketel en er werd mede door een scherpe verdediging en door kansen te benutten uiteindelijk 3-1.
De gehele competitie hebben we eigenlijk maar één concurrent gehad. Dat was Basko. Twee keer gelijk gespeeld en tijdens die wedstrijden was het knokken om de punten mee naar huis te nemen. Uiteindelijk had Basko een duidelijke voorsprong qua doelsaldo. Echter hadden zij één gelijkspel meer als ons. Dit lag in ons voordeel. Maar we moesten wel die twee wedstrijden winnen!
Terugkijkend op de competitie. Trots op de meiden wat ze hebben gepresteerd. Voor mij een debuut als zaalcoach. Maar dat ik na een aantal trainingen en eerste wedstrijden wel een duidelijk beeld kreeg van wat de dames in zich hadden. Inzet, samenspel en een gezellige groep die samen een knappe prestatie hebben neergezet. Trots op mijn roulerende keepsters die het stuk voor stuk goed hebben gedaan. Ondanks dat ze er iedere wedstrijd tegenop zagen om te keepen. Verder ook dank aan de trainsters Romy, Esmee, Indy en Carlijn die de dames de fijne kneepjes hebben bij gebracht. En dank aan René die mij een aantal wedstrijden heeft ondersteund.
Al met al dus ongeslagen kampioen met een prachtig doelsaldo.
Pascal

HCB J8E1