header.png

Hockeyclinic HCBlerick

20 mei 2019

Verslag Hockeyclinic Hockeyclub Blerick 8 mei 2019.

Woensdag 8 mei werd er door de jeugdcommissie een hockeyclinic georganiseerd.

Hiervoor hadden we 3 internationals uitgenodigd; Bob de Voogd, Mink van der Weerden en Kim Hendrix (speelster bij Jong Oranje).  Het leuke is dat Kim, als klein meisje,  bij onze hockeyclub heeft leren hockeyen. In Blerick is haar hockeycarrière dus begonnen.

115 jongste jeugd en D-spelers hadden zich aangemeld voor deze prachtige clinic.

De oefeningen werd door onze trainingscoördinator uitgezet en met hulp van aantal TC-leden opgebouwd. Alle deelnemers kregen voor een klein bedrag een mooi T-shirt. De kleur van de opdruk op het shirt bepaalde in welke groep je werd ingedeeld.

Bij de 11 oefeningen stonden 1 á 2 oudere jeugdspelers die enthousiast de deelnemers uitleg gaven over het spel.  Kim, Bob en Mink liepen over het veld, gaven tips en deden zelfs vaak mee bij een oefening. Ze ondersteunden onze jeugdspelers en gaven uitleg  over de oefening of hoe je dan precies je stick vast moest houden.  Bob de Voogd had 4 smartgoals meegenomen. Dat was super vet.

Een aantal oefeningen:  knotshockey, aannemen op fore- en backhand, pannahockey, 1 tegen 1, shootkiller, loopactie en afwerken op goal, banden labyrint, vrijlopen-overspelen-rugbybal en  nog meer diverse (hockey-) oefeningen. De jongste jeugd kon lekker op hun eigen tempo alle spellen doen. De D-jeugd werd wat meer uitgedaagd.

In de pauze was er de gelegenheid om een lekker ijsje, fruit en ranja te halen.

Nadat iedereen klaar was, werd er per groep een foto gemaakt met  Kim, Bob en Mink en natuurlijk handtekeningen uitdelen! Er werd ook nog een hele grote groepsfoto gemaakt.

Bob en Mink moesten helaas direct weg, maar Kim bleef gelukkig nog even op de club.

Ze had nog een verrassing. Ze mocht van haar sponsor Dita, 10 tasjes en 1 hockeystick te verloten.

Iedere jeugdspeler kreeg een tombola nummer en maakte kans op een prijs.  Na de tombola was het echt afgelopen voor de jongste jeugd.

De D-jeugd bleef nog op de hockeyclub. Om 18.30u begon de Shoot Out club finale voor de D t/m A jeugd. Dit werd een spannende Shoot Out wedstrijd. Een 16 tal jongens en meisjes deden mee en 5 keepsters. Er waren 3 categorieën.

Na de Shoot Out werden de Shoot Out Koning / Koningin van HCB gekroond:

Nina Blok (D), Kristie Imming (C) en Iris Wijntjes (keepster)!

Ze gingen met een prachtige beker naar huis.

Het was een zeer geslaagde hockeyclinic. Alle begeleiders en barpersoneel bedankt!

En och…….die regen dat mocht de pret niet drukken. Want wij zijn HCB!

In de bijlage staat toegevoegde foto om deze zelf te downloaden.

Bijlage

28juni HCB Kamp 2019 17:00 - 00:00