header.png

Teamindelingen volgend seizoen Meisjes D t/m A

26 april 2019

Beste jeugdleden en ouders van jeugdleden.

De voorjaarscompetitie op het veld is halverwege en we kijken al naar het nieuwe seizoen.

Op basis van het huidige ledenbestand en geplande doorstroom (leeftijd), zullen we na de zomer starten met 13 junioren meisjesteams; 2x meisjes A, 3x meisjes B, 4x meisjes C en 4x meisjes D. Dit staat echter nog niet vast en is afhankelijk van het ledenbestand tijdens de start van de competitie.

Op advies van de hockeybond organiseren we voor meisjes D geen selectietrainingen meer. Voor deze jonge groep kinderen is de druk van selectietrainingen vaak erg hoog en plezier in het hockey staat voorop.

Voor meisjes C, B en A worden wel selectietrainingen georganiseerd, gericht op speelsters die prestatiegericht willen gaan hockeyen in het 1e of 2e team. Het 1e team zal prestatiegericht zijn en het teambelang zal voor het individuele belang gaan. Ook het 2e team zal prestatie gericht zijn bij C en B. De 3e en 4e teams zullen breedteteams worden, waarbij vooral het sociale aspect centraal staat.

Selectieprocedure Meisjes A:
Voor toekomstig meisjes A is de eerste selectietraining reeds geweest. Of er nog een vervolgronde komt is nu nog niet bekend

Selectieprocedure Meisjes C en B:
De selectietrainingen worden door ervaren hockeysters en hockeyers begeleidt en zij zullen geheel onafhankelijk elke deelnemer beoordelen.

De oefeningen die tijdens de selectietrainingen worden gedaan zullen van tevoren aan de trainers van alle jeugdteams worden doorgegeven, zodat er al door iedereen geoefend kan worden.

De resultaten van de selectietraining én de seizoen-evaluatie van de huidige trainers & coach(es) zullen meewegen voor de voorlopige teamindeling. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal een 2e selectietraining volgen waarbij alleen geselecteerde speelsters worden uitgenodigd.

De TC junioren zal aan het eind van dit seizoen de voorlopige teamindeling samenstellen en bekend maken via de website.

De selectietrainingen zijn gepland op:

Toekomstig Meisjes C seizoen 2019/2020:
Dinsdag 14 mei 19.00 tot 20.30u. Verzamelen om 18.45u. (aanmelden en nummer ophalen).

Toekomstig Meisjes B seizoen 2018/2020
Maandag 13 mei 20.00 tot 21.30u. Verzamelen om 19.45u. (aanmelden en nummer ophalen).

Wil je meedoen met de selectie, dan hoef je niets te doen.
Wil je niet meedoen met de selectietraining, dan horen we dat graag vóór 1 mei door een mail te sturen naar [email protected] met voor- en achternaam en vermelding van reden. Heb je toch vragen, dan kun je ons altijd een mailtje sturen of even bellen.

Wil je helemaal stoppen (iets wat we natuurlijk niet hopen), dan ontvangen we je afmelding vóór 1 mei door een mail te sturen naar [email protected] met voor- en achternaam.
Afmeldingen na 1 mei kunnen we helaas niet meer accepteren i.v.m. de teaminschrijvingen bij de hockeybond.

Tot ziens en succes bij de selectietrainingen!

Sportieve groet,

TC Junioren