Verslag hockey instuif

17 maart 2019

Afgelopen zaterdag hadden we weer ’Stuif hem er in bij HCB’. Een instuif georganiseerd voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar om hockey te leren kennen. De jongste kinderen waren nog geen 5 of net 5 jaar. En ze vonden het hartstikke spannend. De oudste kinderen waren tussen de 8 en 10 jaar oud, maar ook voor hen was het spannend. Er hadden zich in totaal 20-25 jongens en meisjes aangemeld.

Allemaal kwamen ze in hun sportkleding naar het hockeyveld. Nadat ze zich hadden aangemeld kregen ze van de club een hockeystick. Zodra iedereen er was zijn we naar het grote, echte hockeyveld gelopen. Daar stonden de jeugdtrainers al klaar.

Voordat we gingen hockeyen, werd er eerst een warming up gedaan. Dit is erg belangrijk voor je spieren.

Na de warming-up zijn we gestart met een belangrijke uitleg hoe je de hockeystick vast moet houden. Daarna in kleine groepjes aan de slag!

Met tweetallen werd er overgespeeld. Daarna deden de trainers voor wat ze moesten doen: hoe drijf je met de bal ‘vastgeplakt’ aan de stick? En ze gingen slalommen om de pionnen. Dit leek moeilijk, maar de kinderen hadden al snel door hoe het moest. Rondje draaien, we leren allemaal kunstjes met bal en stick! Als laatste mochten ze tussen 2 pionnen door pushen. Eigenlijk proberen te ‘scoren’.

Na deze eerste kennismaking met de hockeystick en bal hadden de kinderen wel dorst. Er kwam een korte pauze met een beker ranja. Na de pauze werd er gestart met spelvormen en wedstrijdjes.

Blokjes hockey,

knotshockey,

hockeywedstrijdje,

en op een grote goal pushen, waar een echte keepster in stond.

Nadat alles gedaan was, waren de kinderen erg enthousiast. Na een beker ranja, zakje snoep en een brief met informatie over proeflessen zijn ze naar huis gegaan.

Bedankt allemaal voor de gezellige ochtend en wie weet; tot de volgende keer!

Trainers en keeper bedankt voor jullie hulp!

Jongste Jeugd Commissie Hockeyclub Blerick

Froukje, Nienke en Marjoleine