Spelregelwijzigingen zaalhockey

3 december 2018
Over een paar weken gaat het zaalhockeyseizoen alweer van start. De spelregelcommissie van de KNHB heeft bekend gemaakt dat dit zaalseizoen twee spelregelwijzigingen worden doorgevoerd:

Geen bankwissel meer
Tot en met afgelopen seizoen wisselden de teams in de rust van bank. Vanaf komend seizoen blijven de teams in de rust aan de bankzijde waar ze ook de wedstrijd zijn gestart. De teams wisselen wel nog steeds van speelhelft en de scheidsrechters blijven staan.
Op bovenstaande regelwijziging geldt één uitzondering: sommige wedstrijden in de districtscompetities in Midden Nederland en Zuid-Holland worden gespeeld over 1 keer 30 of 1 keer 35 minuten. Tijdens die wedstrijden wisselen de scheidsrechters wél halverwege de speelhelft van kant. Dit doen zij bij een dood spelmoment. De teams blijven dan op dezelfde helft én dezelfde bank.

Vrije- of uit push na strafcornersituatie
Net als op het veld mag vanaf komend seizoen een speler, die nog beschermende kleding draagt naar aanleiding van het verdedigen van een strafcorner, toch een vrije push of uit push nemen direct na de strafcornersituatie. Het spel mag dan echter niet worden hervat met een self pass. Indien een speler met beschermende kleding aan dit toch doet dan krijgt deze een vrije push tegen als dit buiten de cirkel gebeurde en een strafcorner wanneer dit binnen de cirkel was.

12december HCB Spelregelcafé 19:30 - 21:30
28juni HCB Kamp 2019 12:00 - 00:00