Praktisch.jpg
Nieuws
Nieuws afbeelding

Verslag Hockey Instuif

4 november 2018

Met de nieuwe super quote:Stuif hem er in bij HCB’ hebben we zaterdag 20 oktober een instuif georganiseerd voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar om hockey te leren kennen. Er hadden zich 18 jongens en meisjes aangemeld. Allemaal kwamen ze in hun sportkleding naar het hockeyveld. Nadat ze zich hadden aangemeld, kregen ze van de club een hockeystick. 

Zodra iedereen er was, zijn we naar het grote, echte hockeyveld gelopen. Daar stonden de jeugdtrainers al klaar. We startten met een belangrijke uitleg over hoe je de hockeystick vast moet houden. En dan in kleine groepjes aan de slag!

De trainers deden voor wat ze moesten doen: hoe drijf je met de bal ‘vastgeplakt’ aan de stick? Eerst zonder bal om de pionnen slalom lopen, daarna met de bal. Dit was al best moeilijk, maar de kinderen hadden al snel door hoe het moest. Rondje draaien, we leren allemaal kunstjes met bal en stick! Als laatste mochten ze tussen 2 pionnen door pushen. Eigenlijk proberen we te ‘scoren’.

Na deze eerste kennismaking met de hockeystick en bal, hadden de kinderen wel dorst. Even een korte pauze met een beker ranja. Na de pauze werd er gestart met  spelvormen en wedstrijdjes.

Blokjes hockey,knotshockey, 


hockeywedstrijdje,


 hoepeldans (soort stoelendans)


en op een grote goal pushen, waar een echte keepster in stond.

Nadat alles gedaan was, waren de kinderen erg enthousiast. Na een beker ranja, zakje snoep en een brief met informatie over proeflessen, zijn ze naar huis gegaan.

Bedankt allemaal voor de gezellige ochtend en wie weet; tot de volgende keer!

Trainers en keeper bedankt voor jullie hulp!


Jongste Jeugd Commissie Hockeyclub Blerick  

Froukje, Nienke en Marjoleine

Agenda

24november Sinterklaas / kien-middag 14:00 - 18:00
25november Kampioensreceptie 16:30 - 23:00
12december HCB Spelregelcafé 19:30 - 23:00
Bekijk de gehele agenda

Teamselector

Uitslagen

HCB D1
son D1
0:4
HCB D2
Eersel D1
3:0
HCB DVA
Tegelen DB
6:0
HCB H1
Uden H1
4:1
HCB H2
HV Meerssen H2 (O)
5:0
HCB H3
DVS H2 (O)
7:1