Praktisch.jpg
Nieuws
Nieuws afbeelding

Maurice Veltmeijer 40 jaar lid

24 september 2018

Maurice Veltmeijer 40 jaar lid van HCB

Net iets meer dan 40 jaar geleden (1 september 1978) stapte Maurice voor het eerst bij hockeyclub Blerick het veld op. Uiteraard was dat nog op het echte gras. Niet dat ik mij die datum kan heugen maar dat zag ik in LISA. Wat ik wel weet, is dat ik Maurice wel snel leerde kennen, want ik zag een bloed fanatiek mannetje die veel met de stick en de bal bezig was. Echt leren kennen deed ik hem toen ik trainer/coach werd van jongens B1. Een team met naast Maurice spelers als Enrico Lenaerts en keeper Jeroen Jongen. Tijdens de trainingen viel me altijd het fanatisme op van Maurice. Hij kreeg er nooit genoeg van en wilde destijds al het beste uit zichzelf halen. Hij was veelvuldig met zijn jeugdvriend Jeroen bij HCB op de velden te vinden en de school stond op de 2deplek. Maurice had een bijzonder wapen. Hij kon de bal zo hard slaan dat de tegenstander er bang van werd en zodoende mocht hij ook de strafcorners in slaan. Je staat er dan ook niet verbaasd van dat Maurice ontzettend veel gescoord heeft. Gemiddeld 0,77 goals per veldwedstrijd. Dat lijkt niet veel maar in totaal (veld en zaal) heeft hij er 664 gemaakt. Een duizelingwekkend aantal.

Na de jeugdjaren maakte Maurice al snel zijn rentree in heren 1 en als broekie mocht hij bij ons mee trainen en af en toe al invallen. Als reserve speler maakte hij de promotie naar de 1ste klasse in seizoen 90-91 mee. In de jaren daarna trokken wij samen met o.a. Jeroen buiten het veld ook veel met elkaar op. Samen met Jeroen en de vriendinnen de stad in en biertjes drinken in de toen nog chique VHC kroeg "De Gallerie". Op zaterdagmiddag zaten we veel bij HCB en Maurice had een clubje opgericht de ZMC (Zaterdag Middag Club). Hij had zelfs speciale ledenpasjes (formaat creditcard) met logo en de letters ZMC gemaakt.

Met heren 1 maakte Maurice een aantal kampioenschappen mee , maar ook degraderen was af en toe een feit. Duidelijk werd ook dat de ambities van Maurice verder reikten dan Hockeyclub Blerick. Hij waagde de stap naar VHC en speelde daar een groot aantal jaren in heren 1. Het grootste succes boekte hij met VHC in de zaal. Ze werden Nederlands Zaalkampioen. Het jaar daarop werd hij Europees Kampioen in Portugal voor clubteams uit de B landen. Een mooie herinnering.

Terug bij hockeyclub Blerick heeft Maurice de kennis die hij bij VHC heeft opgedaan overgedragen aan onder andere heren 1 waarvan hij trainer/coach is geweest. Uiteraard werden er ook weer wedstrijden gespeeld en scoorde hij er weer flink op los, in welk team hij ook speelde. In zijn najaren kwam ik hem weer tegen bij de veteranen en het fanatisme was nog steeds niet verdwenen. Af en toe ging het er hard tegenaan in het veld en zocht hij met de tegenstander het randje op. Mocht je denken dat, toen het toenmalige veteranen A wegens een tekort aan spelers, Maurice een stapje terug deed naar veteranen B dan heb je het mis. Maurice gingzo fit als hij altijd is gewoon bij de "jonkies” van heren 3 spelen. Iets wat hij tot afgelopen juni heeft volgehouden. Inmiddels hangt de stick in de schuur en wordt alleen nog meegenomen naar HCB voor de trainingen van meisjes B1.

De laatste jaren heeft Maurice naast de hockeystick een wielrenfiets in de schuur staan. En ook bij deze sport straalt hij zijn fanatisme uit. Elke week worden er regelmatig na het werk de nodige kilometers afgelegd. Trainen voor weer een volgende uitdaging. Zo heeft hij in het voorjaar nog even in een week tijd een fietstocht vanaf Italië terug naar Nederland afgelegd. Geen uitdaging is hem te groot.

Helaas heeft Maurice ook twee keer pech gehad met sporten. In een oefenwedstrijd met VHC heren 1 tegen het toen nog Oranje Zwart raakte hij drie tanden kwijt. Maar ook met fietsen ging het een jaar gelden mis. En wederom waren het de tanden die beschadigd raakten.

Naast al dat sporten heb ik Maurice ook leren kennen in de tijd dat we samen in het bestuur zaten. Hij had de taak om de sponsorcommissie te vertegenwoordigen. Iets wat hij goed en secuur deed. Altijd alles keurig op papier en altijd aanwezig bij de vergaderingen. Zelf was Maurice en voorheen zijn ouders ook sponsor bij onze club. Ik had op een gegeven moment het gevoel dat elke speler van heren 1 wel één of meerdere verzekeringen bij de familie Veltmeijer had afgesloten.

Momenteel treffen we elkaar nog bij het trainen en coachen van onze dochters die om het jaar bij elkaar in het team staan. De meningen zijn niet altijd gelijkgezind maar dat maakt de uitdaging om met onze dochters te presteren op een goed niveau des te groter. De nodige successen in de eerste klasse zijn bereikt.

Maurice proficiat met je 40 jarig jubileum.

Frank


Reacties

Maurice Veltmeijer

24-9-2018 @ 22:08:57 |Bedankt voor het mooi stuk Frank. We drinken er de 6e een op!

 

Remko de Jong

27-9-2018 @ 22:13:41 |Mooi stuk Frank! Zo herkenbaar, zie hem nog rondrijden in zijn Ford Escort als coach van ons team.

 

Reageer op het nieuws

Agenda

26juni Algemene Ledenvergadering 20:00 - 21:30
Bekijk de gehele agenda

Teamselector

Uitslagen

HCB J8E1
Venlo J8E1, Venlo
:
HCB M6E1
Horst M6E1, Horst
:
HCB M6E2 mix
Weert M6E1, Weert
:
HCB M8E1
HCPM M8E1, HCPM
:
HCB M8E2
HV Meerssen M8E2, HV Meerssen
:
HCB M8E3 mix
VHV Sjinborn M8E2, VHV Sjinborn
: