Vereniging.jpg

Historie

Hockeyclub Blerick werd oudejaarsavond 1945 opgericht door een groep vrienden en vriendinnen als tegenhanger van de niet Rooms-Katholieke club HCN. Direct na de oorlog was er vanuit de gemeente natuurlijk nog geen sprake van een sportbeleid. De oprichters moesten derhalve alles zelf regelen: velden zoeken, maaien, leden werven etc. De club maakte in enkele jaren tijd al snel furore door van de onderafdeling door te dringen tot de promotieklasse (de op een na hoogste klasse in Nederland).

In 1957 vestigde HCB zich na vele omzwervingen op de speciaal voor hockey aangelegde grasvelden aan de Tollenstraat. Een van de vele sportieve hoogtepunten die hier gevierd werden was het behalen van de landelijke Hockeysport beker. Daarnaast was zaalhockey erg belangrijk, hierbij acteerde HCB in de jaren ’70 op het hoogste niveau.

Het aantal leden groeide gestaag, richting 300. Omdat de club de Tollenstraat was ontgroeid, verhuisden we in 1975 naar Sportpark Maassenhof in de Boekend. Langzaam maar zeker groeide HCB uit tot een vereniging met ruim 500 leden, variërend van jeugdleden tot veteranen, trimhockeyers en voor deze regio zeer speciaal het G-, E- en H-hockey. Op Sportpark Maassenhof hebben we mede dankzij de Stichting Bevordering Hockeysport Blerick de beschikking over een modern waterveld, semi-kunstgrasveld en een prachtig clubhuis.

 

Agenda

Teamselector

Uitslagen

HCB J8E1
Venlo J8E1, Venlo
:
HCB M6E1
Horst M6E1, Horst
:
HCB M6E2 mix
Weert M6E1, Weert
:
HCB M8E1
HCPM M8E1, HCPM
:
HCB M8E2
HV Meerssen M8E2, HV Meerssen
:
HCB M8E3 mix
VHV Sjinborn M8E2, VHV Sjinborn
: