Teams.jpg

Zaalhockey

In de periode dat veldhockey winterstop heeft, vindt zaalhockey plaats. Door de vele doelpunten en het snelle spel wordt zaalhockey als spectaculairder gezien in vergelijking met veldhockey. Technische spelers kunnen zich hier nog meer onderscheiden en ook de keepers kunnen hier het verschil tussen winst en verlies zijn.

Zaalhockey wordt binnen in een sportzaal (met een houten of kunststof ondergrond) gespeeld, met een lichtere bal en stick en kortere wedstrijden. Daarnaast verschillen de spelregels van zaalhockey met veldhockey. Aan de rand van het veld liggen balken, waardoor de bal niet over de zijlijn kan. Daarnaast is het veld een stuk kleiner dan bij veldhockey. De wedstrijden worden gespeeld door twee teams met ieder 5 veldspelers en 1 keeper. Een team mag maximaal 6 wisselspelers op de bank hebben.

De teams van Hockeyclub Blerick spelen doorgaans hun wedstrijden in de zalen van Sportcomplex Egerbos in Blerick.

HCB ZAALBLOK
Basko MB4 - Venray MB2,
HCB ZAALBLOK
Weert MC2 - Oranje-Rood MC3,
HCB Z-J8E1
Hockeer J8E1, Hockeer
HCB Z-J8E1
Maastrichtse Hockey Club MHC J8E1, Maastrichtse Hockey Club MHC
HCB Z-MA1
Oranje-Rood MA4, Oranje-Rood
HCB Z-MA1
Deurne (M.H.C.) MA1, Deurne (M.H.C.)