Lidmaatschap.jpg

Verenigingswijzer

Arbitrage

Conform beleid van de KNHB dient elk HCB-lid van 16 jaar en ouder in het bezit te zijn van een scheidsrechterskaart. Tijdens de verplichte jaarlijkse scheidsrechterscursus worden alle B-jeugdleden opgeleid tot clubscheidsrechter. Uiteraard zijn ook ouders van jeugdleden of andere geïnteresseerden van harte welkom bij deze opleiding. Naast theorie is hier uitgebreid aandacht voor de praktijk. Nieuwe scheidsrechters worden daarnaast in het begin door ervaren scheidsrechters begeleid.

Hockeyclub Blerick verwacht van alle seniorenspelers/speelsters en A- en B-jeugd dat ze thuiswedstrijden van andere teams fluiten. De scheidsrechterscommissie deelt de scheidsrechters aan het begin van elke competitiehelft in. Weet je al dat je een bepaalde datum niet kunt fluiten, geef dit dan voor deze tijd door. Bij het Arbitrage gedeelte op deze site vind je de indeling voor de komende wedstrijden. Sta je ingedeeld, maar ben je toch verhinderd? Zorg dan zelf ruim op tijd voor vervanging door te ruilen met iemand anders.

Voor meer informatie kun je altijd een mail sturen naar de scheidsrechterscommissie. De actuele spelregels zijn hier te vinden.

Benodigdheden

Wanneer je lid wordt, moet je een stick, gebitsbeschermer en scheenbeschermers (beiden verplicht gesteld door de KNHB) kopen. Pas als je officiële wedstrijden met een team gaat spelen, zul je het clubtenue aan moeten schaffen. Het tenue en de uitrusting zijn verkrijgbaar bij SPORT 2000 in Venlo.

Gevonden Voorwerpen

Gevonden voorwerpen worden maximaal 3 weken in de opslagruimte van de trainingsmaterialen bewaard. Hierna gaan kleding en schoenen naar het goede doel. Leden van andere verenigingen kunnen voor meer informatie mailen naar [email protected].

Kantinedienst

De Clubhuiscommissie is verantwoordelijk voor het indelen van de bardiensten van de leden. Bij het onderdeel "Barschema" is de planning voor de komende weken te vinden.

Trainingen

Trainingen van de jeugd- en seniorenteams vinden doordeweeks ’s avonds of laat in de middag plaats. Op het trainingsschema is te zien hoe laat elk team staat ingedeeld.

Verzekering

Voor onze leden is er een collectieve ongevallenverzekering afgesloten. Mocht je tijdens het uitoefenen van de hockeysport een ongeval krijgen, dan dient hiervan melding gemaakt te worden bij de contactpersoon van onze vereniging: Mart Versleijen, tel. 077 – 3870099. Ook voor overige informatie m.b.t. verzekeringen kun je met hem contact opnemen.

Verder is de "vrijwilligersverzekering" van de gemeente Venlo van toepassing. Hier valt onder meer onder:
- een aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers;
- een ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering;
- een schadeverzekering inzittenden;
- een rechtsbijstandsverzekering.

Vraag en Aanbod

Heb je nog goede hockeyschoenen liggen die je niet meer gebruikt en graag zou willen verkopen? Of ben je nog op zoek naar een tweedehands stick? Kijk dan eens op het "vraag en aanbod" gedeelte op het beschermde deel van de site genaamd mijn team.

Wedstrijden

De eerste helft van het seizoen loopt van begin september tot half december. Dan volgt een winterstop met daarin voor de elftallen, indien mogelijk, de zaalcompetitie. De tweede helft loopt van half februari tot ongeveer juni. Op zaterdag worden de wedstrijden gespeeld. Het actuele wedstrijdschema is te vinden op de site, onder het kopje "Praktisch".

Overig

Binnen HCB zijn er meerdere commissies, die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van verschillende taken. Bij commissies is te zien wie je moet hebben voor welke vraag.

28juni HCB Kamp 2019 12:00 - 00:00
29juni HCB Kamp 2019 00:15 - 00:00