Meisjes D2 kampioen!

6 juni 2016

In de 2e klasse met een nieuw team van 9 x 2e jaars D speelsters aangevuld met een 6-tal meiden uit de jongste jeugd. Dat was voor ons als coaches een leuke uitdaging. een extra uitdaging was dat we maar 1 keepster en 2 verdedigsters hadden en de rest aanvallers en middenveld speelsters.

In de voorbereiding gelukkig een toernooi kunnen spelen om e.e.a. uit te proberen.

Onze eerste wedstrijden tot aan de herfstvakantie waren wisselvallig. Hierna kwamen de returnwedstrijden maar deze waren voor ons zeer ongelukkig.

4 van de 5 wedstrijden werden in de laatste minuten verloren of gelijk gespeeld. Hierdoor werden we laatste in de poule.

Gelukkig bleven we staan in de 2e klasse en mochten we het na de winterstop opnieuw proberen. De eerste 2 wedstrijden werd er gewonnen en zag het spel er goed uit. De volgende 2 wedstrijden speelden we gelijk. Hierna volgde weer een overwinning. Bij alle wedstrijden hadden onze meiden de controle over de wedstrijd. Dit zag er goed uit.

Er werden enkele tactische omzettingen doorgevoerd waardoor het team sterker werd. De tegenstanders hadden hier allemaal veel moeite mee.

In de voorjaarsvakantie werd er door de meiden ( met nog 3 wedstrijden te spelen) al over het kampioenschap gesproken. We hadden echter nog 3 moeilijke wedstrijden te gaan.

De eerste wedstrijd tegen Oranje zwart werd dan ook de basis gelegd. Met een voortreffelijke 1-9 overwinning was het doel nabij.

De eerstvolgende wedstrijd thuis tegen de nr 2  Tegelen was meteen de kampioenswedstrijd. Voor deze wedstrijd was het te zien dat sommige van onze meiden te zenuwachtig waren.

Tegelen maakte hier gebruik van en scoorde de 0-1.  Dat was het moment dat het "bewuste” knopje om ging en we ons team terug zagen. Binnen 5 min maakten we gelijk. De 2e helft deden de meiden wat ze moesten doen. 2 x scoren. Met een 3-1 overwinning op Tegelen waren onze meiden KAMPIOEN.

Als we terug kijken en zien hoe dit team naar elkaar is gegroeid, en zoveel plezier uitstraalt, super. Ze zijn dan ook terecht kampioen geworden.

2 trotse coaches