Reminder: Introductieavond nieuwe trainingsmethode “Hockey Academy”

22 augustus 2015

Om het spel- en vaardigheidsniveau van onze jeugd- en senioren leden hoger te krijgen, gaat Hockeyclub Blerick vanaf het komende seizoen gebruik maken van de trainingsmethodiek "Hockey Academy. Dit is het grootste online platform voor verenigingen op het gebied van technische ondersteuning. Het platform biedt ons de beste oefenstof die momenteel beschikbaar is. Hiermee ondersteunen we onze train(st)ers en coaches beter door de juiste tools aan te reiken om kwalitatief goede trainingen te kunnen geven. Tevens wordt het voorbereiden en verzorgen van trainingen eenvoudiger en laagdrempelig.

De methodiek is opgezet rondom de doorgaande leerlijn die in lijn met de visie van de KNHB Academie is ontwikkeld. Spelgericht- en onbewust leren staan centraal in de oefenstof en leerlijn. Er is oefenstof beschikbaar in de gehele lijn van de F t/m de senioren. Ook voor de coaches zijn er interessante mogelijkheden. Via een mobiele app en de website kunnen alle trainers en coaches gebruik maken van het beschikbare oefenmateriaal en op die manier de leerlijn volgen. Animaties versimpelen de uitleg en duidelijke videos laten goede voorbeelden van de vaardigheden zien.

De dienstverlening van ledenadministratiesysteem LISA zorgt ervoor dat train(st)ers en coaches geen tijd meer kwijt zijn met het overzetten van de teams, spelers en begeleiding. Het bijhouden van aanwezigheid en het beoordelen van spelers en speelsters wordt ook eenvoudiger en was nog nooit zo simpel. Met het implementeren van "Hockey Academy investeert Hockeyclub Blerick stevig in de kwaliteit van trainingen, nu en in de toekomst. Het is dan ook de bedoeling dat elke train(st)er de leerlijn gaat volgen en de bijbehorende trainingen gaat geven.

Op woensdag 9 september om 20.00 uuris de introductieavond. Uiteraard zijn ouders die nu nog twijfelen of ze een training willen verzorgen ook welkom om eens een kijkje in de keuken van "Hockey Academy te nemen. Dit programma is ook zeer geschikt voor de niet-hockeyende ouders en nieuwe trainers/coaches.

Deze avond is verplicht voor alle trainers en coaches die het komende seizoen aan de slag gaan. Ben je verhinderd dan willen we dat graag tijdig weten, stuur in dat geval een mail naar [email protected]. Overige serieuze belangstellenden kunnen zich via hetzelfde e-mailadres aanmelden.

Een voorproefje van onze nieuwe trainingsmethodiek krijg je alvast door naar dit filmpje te kijken: https://vimeo.com/136229928