Hockeyclub Blerick verguld met nieuwe beschermvrouwe

17 november 2014

Blerick, november 2014, Hockeyclub Blerick continueert een waardevolle traditie door een nieuwe beschermvrouwe te installeren. De vereniging heeft in de persoon van mevrouw Francine van Enckevort een opvolger voor de twee jaar geleden overleden heer Piet Bol gevonden. Mevrouw Van Enckevort accepteert deze eretitel graag en heeft haar benoeming officieel aanvaard. Vanaf dit seizoen zal ze waar nodig Hockeyclub Blerick ondersteunen met haar kennis en expertise.

Met applaus en respect verwelkomen bestuur en leden Francine, die in de Blerickse gemeenschap geprezen wordt om haar ondernemerschap, haar altijd vriendelijke uitstraling en, niet in de laatste plaats, haar netwerk. Waarden die zij nastreeft zoals doorzetten, sociaal-maatschappelijke betrokkenheid en sportiviteit passen exact bij die van de hockeyclub. Daarnaast heeft Francine altijd een warme band gehad met HCBlerick en zal deze haar ook in de komende jaren graag verwelkomen op de talloze evenementen. Daarnaast komt er een Fairplay-award/aanmoedigingsprijs die haar naam zal dragen.

HCBlerick werd in 1946 opgericht als Rooms Katholieke Hockey Club Blerick en zoals in die tijd toepasselijk moest er een beschermheer komen.

Een beschermheer, soms ook (hoge) beschermer genoemd; vrouwelijk equivalent is beschermvrouw(e), is een persoon van hoge rang die personen, een groep of instelling bescherming verleent, aldus Van Dale.

De bescherming wordt in de tegenwoordige tijd voornamelijk figuurlijk gezien en is daarom vooral symbolisch.

Aan dit laatste hecht de vereniging in het bijzonder, mede ook doordat ze met het vinden van een nieuwe patrones de eer en nagedachtenis hoog willen houden aan haar voorgangers zoals dat hoort bij een vereniging die door de Blerickse kern en middenstand wordt ondersteund. Tradities blijven immers ook in de huidige tijd overeind bij Hockeyclub Blerick.

Met Francine van Enckevort als beschermvrouwe heeft Hockeyclub Blerick een warme persoonlijkheid aan zich weten te binden.

Op onderstaande foto feliciteert Hockeyclub Blerick voorzitter René Sanders mevrouw Francine van Enckevort met haar benoeming tot beschermvrouwe: