Matchplay hockeyclinic

26 april 2013

Op woensdag 24 april was het dan eindelijk zover, de jeugd hockeyclinic van Matchplay stond op het programma. Helaas voor ons heeft Mink v.d. Weerden af moeten zeggen, maar is er alsnog een vervanger van formaat naar onze club gekomen, te weten Thijs Maartens. Thijs speelt al enkele jaren in het 1e herenelftal van Oranje-Zwart en is al diverse malen voor het nationale team uitgekomen, zowel in de jeugd als bij de senioren.

Rond 2 uur waren de heren en dames van Matchplay aangekomen op het terrein van onze club en kon het uitzetten van de oefeningen, in een heerlijk zonnetje, beginnen.  Toen alles stond en aangesloten was, kwam de jeugd langzaam binnenstromen. Nadat de jeugdleden zich aangemeld hadden, kwam iedereen bij elkaar op veld 1. Hier werden groepjes gemaakt en kreeg ieder groepje een eigen beginpunt toegewezen.

Op veld 1 waren diverse oefeningen uitgezet, zoals een opblaasbaar voetbalveld, een sleepnet, een strafballen-net, een rebound-box en een behendigheidsparcours. Dit allemaal onder begeleiding van de vrijwilligers van Matchplay en een speelster van ons eigen Dames 1.
Op veld 2 werden door Thijs Maartens diverse trucs en bewegingen voorgedaan die de jeugd daarna in groepjes zelf kon oefenen. Maar uiteraard werd er steeds gestart met een gezamenlijke warming-up. Iedere groep kreeg daarna een eigen begeleider bestaande uit spelers van Heren 1.

Aan het eind werd iedereen verzameld op veld 1 en werd er nog kort wat informatie gegeven over de zomerkampen die Matchplay organiseert en werden alle aanwezigen bedankt voor hun hulp / deelname. Uiteraard willen wij de heren en dames van Matchplay en Thijs Maartens heel erg bedanken voor deze geslaagde en leerzame middag. Mocht er iemand nog meer informatie over Matchplay willen dan kan dit via de site www.matchplayhockey.nl.