BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR COACHES/AANVOERDERS VAN JUNIOREN-/SENIOREN-ELFTALLEN ÉN SCHEIDSRECHTERS!!

25 februari 2013

DIGITAAL WEDSTRIJD FORMULIER (DWF)
Vanaf de start van de 2e seizoenshelft, 2 en 3 maart aanstaande, gaat ook district Zuid Nederland meedoen met het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) voor de junioren en senioren/veteranen.

De afhandeling van het wedstrijdformulier kan via je eigen PC, laptop, tablet of mobiele telefoon met internet. In ons clubhuis kun je gebruikmaken van Wifi.

HOE WERKT HET DWF VOOR JUNIOREN, SENIOREN/VETERANEN?

Teams:
De coach/aanvoerder krijgt in de week voorafgaand aan de wedstrijd een bericht per sms of mail met de wedstrijdcode (verificatiecode) en vult voor aanvang van de wedstrijd de spelerslijst in via het inloggen met eigen lidnummer en wachtwoord. Niet aanwezige spelers worden uitgevinkt en er kunnen in het systeem speelgerechtigde invallers worden toegevoegd.

In principe is de coach of aanvoerder van ieder team verantwoordelijk voor het wedstrijdformulier. Zijn er meerdere coaches of voert iemand anders van de teamondersteuning deze taak uit, spreek dan onderling goed af wie dat doet! Na afloop van de wedstrijd en de afhandeling van de wedstrijd door de scheidsrechter logt de teamondersteuner in en accordeert de uitslag en eventuele kaarten.

Het is in ieder geval aan te bevelen om dus nog deze  week (dus vóór het eerste competitie-weekend) te controleren of je kunt inloggen op de site (rechtsboven)!

Mocht je je wachtwoord kwijt zijn? Klik in dat geval op "Login/wachtwoord vergeten”; na het invullen van je lidnummer en emailadres krijg je je wachtwoord toegezonden per mail.
Weet je ook je lidnummer niet meer? Stuur dan een mail naar
[email protected], zodat de gegevens per mail naar je toegezonden kunnen worden.

Scheidsrechters:
De scheidsrechters vullen na de wedstrijd de uitslag en eventuele gele of rode kaarten in. Zij loggen in met hun kaartnummer, bondsnummer of lidnummer in combinatie met een verificatiecode, die al in het bezit is van de teamondersteuner van beide teams.

GAAT ALLES NU DIGITAAL?
Nee, nog niet alle verenigingen zijn al aangesloten op dit systeem.

Dit betekent dat bij wedstrijden tegen verenigingen die nog niet werken met het DWF:

- in geval van een uitwedstrijd nog gewoon het papieren wedstrijdformulier wordt ingevuld, waarna het laatste vel mee terug wordt genomen naar Blerick en wordt ingeleverd bij de wedstrijdsecretaris (op het bekende adres);

- in geval van een thuiswedstrijd ook een papieren wedstrijdformulier wordt ingevuld; de tegenpartij (!) dient dit dan bij zich te hebben en zij nemen ook het gele vel mee terug (Blerick houdt ook bij een thuiswedstrijd dus het laatste vel bij zich voor de eigen administratie en levert dit in bij de wedstrijdsecretaris).

MEER WETEN OVER HET DWF!
In de bijlage vind je de handleiding voor coaches/aanvoerders en voor de scheidsrechters. Verder zal een kopie van de handleidingen ook achter de bar worden neergelegd.

Er wordt op dit moment nog gewerkt aan het "bemannen” van een helpdesk in het clubhuis voor de eerste dagen, zodat men daar terecht kan met vragen.

HOE GAAT HET NU VERDER MET HET MEDEDELINGENFORMULIER?
Dit formulier is uitsluitend nodig voor onze eigen "administratie”. Aan de hand van deze formulieren kunnen onder meer de reiskostenvergoedingen worden uitbetaald en kunnen de statistieken worden bijgehouden. Het is dus belangrijk dat deze mededelingenformulieren nog steeds worden ingevuld!

Het hoeft echter niet persé een papieren exemplaar te zijn. Er is ook een digitale versie van het mededelingen-formulier beschikbaar. De coaches/aanvoerders die hier gebruik van willen maken, kunnen een mail sturen naar ondergetekende.
Je kunt vervolgens kiezen of je het formulier wekelijks uitprint en op de wedstrijddag inlevert of dat je het formulier op de wedstrijddag doormailt (de(email-)adressen staan op het formulier).

Namens het Wedstrijdsecretariaat, de Scheidsrechterscommissie, TC Junioren en TC Senioren,

Evelien Rongen
E-mail:[email protected]