Geslaagde Berden Clinic!

23 april 2018 Woensdag 18 april was het dan zover.
Vol spanning kwamen ruim 155 kinderen van alle drie de hockeyverenigingen uit Groot Venlo (Blerick, Tegelen en Venlo) bij elkaar.

Kerngezond inspireerde de Berden Junior Hockeyclinic. Maartje Paumen (oud international NL-team), Mink van der Weerden (NL-team), Bob de Voogd (NL-team) en Thomas Briels (Belgisch team) kwamen naar de Blerickse hockeyclub.
De middag begon met aanmelden. De kinderen werden op leeftijd ingedeeld. Er werden 6 groepen gemaakt.
Nadat de clinic geopend werd door Maurice Graef, gingen de 4 internationals met 4 groepen de velden op. Hier kregen de kinderen een training aangeboden.
De overige 2 groepen gingen, onder begeleiding van 2 mooie dames van Kerngezond, een suiker quiz invullen en fruitspiesjes maken. Na het invullen van de quiz, werd de quiz nog doorgesproken en werden vragen beantwoord zoals hoeveel suikerklontjes er in een pak peperkoek zitten of een pakje sinaasappelsap. En dit zijn er ontzettend veel.

Buiten op het veld, werd er met veel enthousiasme, deelgenomen aan de hockeyclinic.
De kinderen luisterden naar wat de internationals te vertellen hadden en onder begeleiding van een aantal begeleiders, voerden ze dit goed uit. Een bal/sticktechniek werd op het waterveld uitgelegd en uitgevoerd. Dit was erg leuk om te zien en het was ontzettend knap hoe snel de kinderen dit konden uitvoeren.
Nadat de 6 rondes voorbij waren, was er een heus groot fotomoment. Met z'n allen op de foto.
Daarna een echte persconferentie, geleid door Maurice Graef. De kinderen konden allerlei vragen stellen aan Maartje, Mink, Bob en Thomas. Dit werd ook enthousiast door de kinderen gedaan en beantwoordt.
Na de persconferentie, mochten alle kinderen van alle 4 de internationals handtekeningen ontvangen. Dit werd op shirts, hockeysticks, papier, petjes en bidons gezet. Alles was mogelijk.
Na de signeersessie was het afgelopen. Sommige konden nog met de sterren op de foto, maar daarna was het toch echt gedaan en ging iedereen voldaan naar huis.

Het was een mooie, warme en een inspirerende dag.

Mede in samenwerking met Berden - Mode, wonen & meer, minitree.nl, Albert Heijn XL en Hockeyclubs Blerick, Tegelen en Venlo.