Selectie meisjes junioren - seizoen 2018/2019

18 maart 2018

Beste jeugdleden en ouders van jeugdleden.

De voorjaarscompetitie op het veld is nog maar net begonnen en we kijken nu al naar het nieuwe seizoen.

Op basis van het huidige ledenbestand en geplande doorstroom (leeftijd), zullen we na de zomer starten met 13 junioren meisjesteams: 2x meisjes A, 3x meisjes B, 4x meisjes C en 4x meisjes D. Dit staat echter nog niet vast en is afhankelijk van het ledenbestand tijdens de start van de competitie.

Voor toekomstig meisjes A zullen binnenkort gesprekken plaatsvinden met de speelsters over de plannen voor het volgend seizoen. Voor toekomstig meisjes B, C en D worden selectietrainingen georganiseerd, gericht op speelsters die prestatiegericht willen gaan hockeyen in het 1e of 2e team. Het 1e team zal prestatiegericht zijn en het teambelang zal voor het individuele belang gaan. Ook het 2e team zal prestatiegericht zijn bij meisjes C en D. De 3e en 4e teams zullen breedte-teams worden, waarbij vooral het sociale aspect centraal staat.

Selectieprocedure

De selectietrainingen worden door ervaren hockeysters en hockeyers begeleid en zij zullen geheel onafhankelijk elke deelnemer beoordelen op diverse punten als techniek, handelingssnelheid, tactiek, teamgerichtheid, fysiek, spelinzicht, snelheid, uithoudingsvermogen, etc... De oefeningen die tijdens de selectietrainingen worden gedaan zullen van tevoren aan de trainers van alle jeugdteams worden doorgegeven, zodat er al door iedereen geoefend kan worden. De resultaten van de selectietraining én de seizoens-evaluatie van de huidige trainer & coach zal meewegen voor de voorlopige teamindeling. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal voor meisjes D en meisjes C een 2e selectietraining volgen waarbij alleen geselecteerde speelsters worden uitgenodigd.

TC junioren zal aan het eind van het seizoen de voorlopige teamindeling samenstellen en bekend maken via de website.

De selectietrainingen zijn op:

Toekomstig Meisjes B seizoen 2018/2019

Selectietraining op donderdagavond 26 april van 19.30 tot 21.00 uur. Verzamelen om 19.15 uur, aanmelden en nummer ophalen.

Toekomstig Meisjes C seizoen 2018/2019

Selectietraining 1: donderdag 12 april van 19.00 tot 20.30 uur. Verzamelen om 18.45 uur, aanmelden en nummer ophalen.

Selectietraining 2: woensdag 25 april 19.00 tot 20.00 uur. Geselecteerde speelsters worden persoonlijk uitgenodigd voor de 2e selectietraining.

Toekomstig Meisjes D seizoen 2018/2019

Selectietraining 1: maandag 9 april van 18.00 tot 19.30 uur. Verzamelen om 17.45 uur, aanmelden en nummer ophalen.

Selectietraining 2: maandag 23 april 18.00 tot 19.00 uur. Geselecteerde speelsters worden persoonlijk uitgenodigd voor de 2e selectietraining.

Inschrijven selectietraining

Iedereen die het volgend seizoen voor het 1e of 2e team wil gaan kan zich inschrijven voor de selectietraining door vóór 1 april een mail te sturen naar [email protected] met voor- en achternaam en vermelding van het selectieteam waar je het volgend seizoen voor wilt gaan. Wil je niet meedoen met de selectie, dan hoef je niets te doen. Heb je toch vragen, dan kun je ons altijd een mailtje sturen of even bellen.

Sportieve groet,

TC Junioren