Verslag Hockey Instuif

6 maart 2018

Zaterdag 3 maart organiseerde de jongste jeugd commissie van HCB een hockey instuif om nieuwe jeugd kennis te laten maken met de hockeysport. Normaal zou dit op onze eigen velden gehouden worden, maar door het koude weer en de sneeuwvoorspellingen werd het verplaatst naar de zaal van sportschool Health & Racket.

Een mooie verdeling van jongens en meisjes hadden zich aangemeld. Na een warming-up was het moment daar dat de jeugd voor de eerste keer een hockeystick vasthielden en ze met de bal aan de stick rondliepen. Hierbij kregen ze geweldige hulp van onze jeugdtrain(st)ers en keepster!

Na deze eerste ervaring met hockeystick en bal werden er groepen gemaakt en deze verdeeld over de oefeningen: drijven met de bal, pushen en slalom. De jeugd mocht oefenen met pushen op goal en daar stond dan toch een echte keepster!! Wow, dat was wel even spannend! Ze mochten de keepster aanraken, want ze had toch wel speciale kleren aan. Daarna mochten ze op goal pushen. Ondanks de goede keepster werden er vele goals gemaakt.

Na een korte pauze werd het veld in tweeën verdeeld. Op 1 helft werd een wedstrijdje gespeeld met knotsen en op het andere veld een hockeywedstrijdje. Hier werd door iedereen fanatiek aan meegedaan.

Na de wedstrijdjes werd er nog wat gedronken en kreeg iedereen een koekje. Met rode hoofden en een grote glimlach op het gezicht ging de jeugd weer naar huis.

Vond je het zo leuk dat je het nog eens wil proberen? Meld je dan aan voor 5 proeflessen bij Hockeyclub Blerick. Deze zijn op zaterdagmorgen van 9.00 tot 10.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van je naam en geboortedatum. Deze proeflessen zijn geheel gratis en een stick kun je bij ons lenen.

Namens de jongste jeugd commissie bedankt voor jullie komst!