In Memoriam Paul (Pauli) Peeters

24 februari 2018 Afgelopen woensdag is als donderslag bij heldere hemel, geheel onverwacht ons oud-lid, Paul (Pauli) Peeters overleden. Hij mocht slechts 61 jaar worden.

Hij was in het verleden jeugd- en senior-lid, coach en trainer van diverse jeugd- en seniorteams, manager heren 1, trainer/coach dames 1 en hij heeft zich op meerdere plekken, zeer verdienstelijk gemaakt voor de hockeyclub Blerick.

Mede door zijn toedoen heb ik altijd heel veel plezier gehad bij de hockeyclub Blerick. Niet altijd bij hem in het team gestaan maar altijd toonde hij interesse in alle elftallen van de HCB en in zijn tijd kende zo goed als ieder lid, Pauli.

We hebben heel veel lol gehad in onze senioren- en veteranentijd waar hij als spelend lid en later na als coach aanwezig was. Vooral voor de wedstrijd in het kleedlokaal kwamen er heel veel verhalen los van wat er de afgelopen week weer allemaal was gebeurd. Vaak vergaten we door allemaal die kwats dat we ook nog een hockeywedstrijd moesten spelen. Na en onder de wedstrijd ging dit gewoon door en kon het wel eens heel laat worden in de Keet.

Paul is gestopt met actief hockey, door wat lichamelijke probleempjes waarna hij nog een hele tijd aan de club is blijven plakken en hij heel verdienstelijk teams heeft gecoacht, begeleidt en gemanaged.

Ik vergeet nooit meer dat we samen van een niet al te drukke zaaltraining af kwamen en we bij hem thuis binnen liepen, hij zijn schoenen in de hoek mikte en zei: volges mich zien de vrouwluuj allemaol tegeliek en dree kier in de maond ongesteld. Waarna we de week erop weer net zo enthousiast en vol lol aan de volgende training deelnamen.

Doordat hij zelf niet meer kon spelen kwamen er andere interesses waaronder het muziek maken, Ex-Ronny Toober, en het varen samen met Anita op de maas. Ook een lekker potje beer of wijntje op het terras in de stad, waar hij overal vrienden maakte, ging er bij Pauli wel in. Met zijn band heeft hij verschillende HCB feestjes opgeluisterd. Het motto was, we speule dae zaal wal laeg. Wat overigens zeker niet lukte.

Op het moment dat ik dit stukje schrijf voor Pauli, schieten mij zoveel mooie verhalen te binnen die we samen en met vele (hockey) vrienden hebben meegemaakt, dat de tijd te kort en Ut digitale Stikse te klein is om dit nu te beschrijven.

Ik denk dat we een groot mens, allemans vriend en vooral een ontzettend aardige vent, aan Pauli zijn verloren.

Pauli, lier ze dao baove maar ens hockey en muziek make.

Namens Hokkieclub Blierick,
Mat van den Winkel. Bijlage