Kiwanis Venlo overhandigt ‘high-tech’ sportrolstoel aan Hockey Extra

1 mei 2017

Op woensdag 19 april 2017 werd door de voorzitter van Stichting Fundraising Kiwanis Venlo Joamerdal, dhr. Luc Draper, een bijzondere elektrische sportrolstoel overhandigd aan Stichting Hockey Extra in Blerick. Een bedrag van maar liefst € 6.000,- werd hiervoor bijeengebracht uit de opbrengsten van activiteiten georganiseerd door verschillende afdelingen van Kiwanis Venlo Joamerdal.

Dit bedrag werd daarna nog eens verdubbeld door de NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Hiermee kwam uiteindelijk een totaalbedrag van €12.000,- beschikbaar om de aanschaf van deze sportrolstoel mogelijk te maken. De speciaal op maat gemaakte "high-tech” sportrolstoel, waarvan er maar twee in Nederland rijden, werd uitgereikt in aanwezigheid van spelers, ouders en bestuursleden van Stichting Hockey Extra door Kiwanis Venlo op de trainingslocatie bij de Health & Racketclub in Blerick.

De stoel wordt bestuurd door middel van hoofdbesturing en niet zoals de meeste elektrische sportrolstoelen door middel van een joystick. Deze hoofdbesturing is de enige mogelijkheid voor de speler van Hockey Extra om de rolstoel te kunnen besturen. Dankzij deze speciale stoel kan de hockeyer eindelijk volwaardig gaan meedoen aan alle activiteiten van de vereniging. Een lang gekoesterde wens gaat hiermee in vervulling.

Zonder de hartverwarmende en belangeloze inzet van de Kiwanis zou het voor Stichting Hockey Extra niet mogelijk zijn geweest om dit stukje persoonlijk maatwerk te kunnen bieden. De leden van Kiwanis Venlo zetten zich in om via projecten gelden en andere middelen te verkrijgen waarmee uitkeringen aan sociale en of culturele doelen van de vereniging kunnen worden gedaan.

Stichting Hockey Extra maakt het mogelijk om mensen met een lichamelijke beperking de rolstoelhockeysport te laten beoefenen middels het faciliteren van materialen zoals de aanschaf en het onderhoud van elektrische en handbewogen sportrolstoelen. Elke woensdag wordt er van 19.00 tot 21.00 uur getraind in Blerick. Mocht je zin hebben om een keer te komen kijken of mee te doen dan ben je van harte welkom.

Kijk ook op de website www.hockeyextra.nl

22augustus Versiering clubhuis ZATT 18:00 - 23:00
24augustus ZATT-12 "Italian Maffia" Trimhockey toernooi 09:00 - 01:00